За първи път Детска градина № 13  Мир“ във Варна

...
За първи път Детска градина № 13  Мир“ във Варна
Коментари Харесай

Варненската детска градина Мир е домакин на урок за оцеляване в гората

За първи път Детска градина № 13   " Мир “ във Варна е хазаин на урок за оцеляване в гората. Децата от втора, трета и четвърта възрастова група посрещнаха своите посетители на полянките в Морската градина. За малчуганите от първа група, в двора на съществена постройка, беше разпъната палатка.

Горските педагози от Североизточно държавно дружество, Дирекция Природен парк " Шуменско плато “ и Шуменския университет " Епископ Константин Преславски “, посредством разнообразни игри срещнаха децата с потребните и нездравословни действия в горите, по какъв начин да се приготвят за дълъг преход и по какъв начин да си сглобят палатка. В урока се включиха всички ученици на Детска градина № 13 " Мир “ – град Варна. Те имаха опция да опитат тежестта на туристическата раница и ходенето с щеки, както и какво значи да се ориентират по карта и компас. Горските педагози бяха подготвили цялостно туристическо съоръжение, като по този метод демонстрираха на процедура какво е нужно, с цел да бъде всеки поход безвреден.

В Детска градина № 13 " Мир “ – град Варна за следващ път се организират уроци по Горска педагогика, като това е част от политиката на управителния екип за зелено обучение на децата. " Възпитанието в обич към природата би трябвало да стартира от  най-ранна възраст, с цел да опазим България зелена и чиста “, означи шефът на детската градина, Венета Вълканова.

Всички учители и родители, които желаят урока да се организира и в тяхната градина, могат да заявят дата на телефон 0878596860.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР